‘Toewijzingsprocedure Woningen’

‘Toewijzingsprocedure Woningen’

Het is altijd spannend om je in te schrijven voor een nieuwbouw woning, huur of koop. Hoeveel andere woningzoekenden hebben zich óók aangemeld? Heb ik een gelijke kans? Voldoe ik aan evt. extra criteria die worden gesteld? En meest belangrijkste; verloopt het toewijzingsproces op een transparante wijze?
Vis ik uiteindelijk toch achter het net, dan is er een moment van balen, maar daarna ook van acceptatie. Juist in tijden van schaarste is duidelijkheid bij toewijzing zó belangrijk.

Zeker bij doelgroep-woningen (starters, jongeren, ouderen) is de vraag vele malen groter dan het aanbod. Burgerbelangen pleit er voor om zo’n procedure op te nemen in een verordening bij gemeentelijke grondverkoop voor woningbouwprojecten.
Vragen van Burgerbelangen aan het College leiden hier hopelijk naar toe. 

Copy link
Powered by Social Snap