‘Action’ in Reeuwijk-Dorp

‘Action’ in Reeuwijk-Dorp

Aanstaande zaterdag (17 juli) opent de Action een vestiging in Reeuwijk-Dorp. Op de locatie waar vroeger de Aldi was gevestigd. Het college is daarvan in juni op de hoogte van gesteld. Ook de vergunning is reeds verleend. Wethouder Oskam heeft, na vragen van fractievoorzitter Remco Tijssen, aangegeven dat het college de plannen niet kan blokkeren als het binnen het bestemmingsplan valt.

Inwoners van Reeuwijk-Dorp reageerden niet erg positief op de komst van de winkel. En terecht. Graag hadden de inwoners dat er een supermarkt voor terug was gekomen. Daarnaast is het duidelijk dat de winkel een verkeersantrekkende werking zal hebben. De dichtstbijzijnde ‘Action’ is  aan de andere kant van Gouda (op de Goudkade). Dat is 10 dus kilometer verderop. Mensen uit de regio zullen dus naar Reeuwijk-Dorp gaan rijden. Reeuwijk-Dorp is voor de Action strategisch goed gekozen, maar voor de bewoners een drama.

De verantwoordelijkheid van het college houdt niet op door alleen maar aan te geven dat de winkel binnen het bestemmingsplan valt. Het college is verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid binnen de gemeente.

Burgerbelangen zal het college daarop wijzen en aansporen actief aan de slag gaan om de verkeersveiligheid te waarborgen. De burgers van Reeuwijk-Dorp kunnen op ons rekenen.

BBR,

Robin Borg

Copy link
Powered by Social Snap