Dag van de Mantelzorg 2020!

Dag van de Mantelzorg 2020!

10 november was het weer zo ver. Dat was de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop onze gemeente mensen verrast die zorgen voor een ander. Uitgevoerd door vele personen van maatschappelijke instellingen, College en Gemeenteraad. Als raadslid van Burgerbelangen heb ik in dat kader met veel plezier en respect vele mantelzorgers een tastbaar complimentje mogen overhandigen. 

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners worden hieronder geschaard. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’. Mantelzorg is niet vanzelfsprekend, dus laten we samen als lokale gemeenschap het compliment op deze dag blijven geven aan deze ‘kanjers’ !

John Kempeneers.

Copy link
Powered by Social Snap